We helpen je opnieuw luisteren naar de stem van je lichaam

Lichaamsgerichte Coaching

‘luister naar het fluisteren van je lijf zodat het niet hoeft te schreeuwen’

Lichaamsgerichte coaching vertrekt vanuit het idee dat je lichaam alle ervaringen en emoties opneemt en hierdoor wordt beïnvloed. Je lichaam is in staat heel wat te verwerken, te dragen of te genezen. Maar soms is het genoeg, en dan geeft je lichaam het signaal dat er iets fout loopt. Wanneer je niet luistert naar deze boodschappen kunnen blokkades vast komen te zitten die zich kunnen uiten in pijn, ziekte of emoties.

Samen zoeken we naar een gepast traject om je innerlijke balans terug te vinden. Bij dit lichaamsgericht traject wordt gebruik gemaakt van een aantal oefeningen, bewegingen en technieken om jezelf en vooral je lichaam beter te leren kennen. Hierbij kunnen verschillende zaken aan bod komen zoals korte gesprekken, mindfulness- en zachte yogaoefeningen.

Net zoals elk lichaam uniek is, wordt elke sessie aangepast aan jouw noden en grenzen. En is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Lichaamsgerichte therapie kan ook een opstap zijn naar psychologische begeleiding: we werken samen met ervaren psychologen en therapeuten binnen de praktijk.

Lichaamsgericht werken is ideaal bij:
  • overprikkeling
  • hoog gevoeligheid
  • stress
  • lichamelijke ongemakken
  • vermoeidheid
  • veel piekeren
  • moeilijkheden met ontspannen/slapen/...

Lichaamsgerichte coaching leert je om opnieuw te luisteren naar wat je lichaam zegt. We begeleiden je naar meer innerlijke kennis en rust terwijl je, je eigen sterke punten en worstelingen onderzoekt. Je leert om yoga en mindfulness in te zetten als therapie voor jezelf. Hierdoor vind je de connectie met je eigen lichaam terug.

Zo kan je, net zoals de giraf met zijn lange poten zijn prachtige bovenlijf draagt, vol levenskracht en vitaliteit de wereld tegemoet.