We bouwen aan een liefdevolle relatie tussen jou en je kind

Het ouderschap is één van de mooiste en tegelijkertijd ook grootste uitdagingen in je leven. Hoe goed je het als ouder ook probeert te doen, soms zijn er momenten en situaties waarop het niet loopt zoals je gehoopt had. Je vraagt je misschien ook af op welke manier je jouw kind het beste kan helpen. Op die momenten voel je veel twijfels of stress en heb je misschien wel nood aan een luisterend oor, ondersteuning, tips en trucs,...

‘samen zoeken en versterken we je kracht als ouder’

Ouderbegeleiding

Als ouder ken jij jouw kind het best. Vertrekkend vanuit jouw ervaringen en je gevoel zoeken we samen naar oplossingen die jou en je gezin kunnen verder helpen. We helpen je om meer inzicht te krijgen in het gedrag van je kind en in hoe je best met dit gedrag kan omgaan.

Dit is een belangrijke weg om de positieve en liefdevolle relatie met je kind verder te ontwikkelen en terug te genieten van je ouderschap.

Bij ouderbegeleiding denken we aan vragen en zorgen over:

  • het gedrag en de ontwikkeling van je kind
  • opvoeding en pedagogische ondersteuning
  • je eigen ouderrol
  • relaties tussen broers en zussen
  • ouder-kindrelatie
  • hoe je best met je kind kan omgaan

Tijdens onze gesprekken stellen we gerichte vragen en hebben we oog voor wat er speelt tussen jou en je kind. Samen bekijken we op welke manier we de begeleiding vorm kunnen geven. Soms zijn dit vooral gesprekken met de ouder(s). Soms gaan we meer aan de slag op een creatieve manier of via observaties van de interacties tussen jou/jullie en je kind(eren).

In ouderbegeleiding zoeken we net zoals de giraf vanuit inzicht en intuïtie, een pad naar een gelukkiger ouderschap.